Vrijeme: Sunčano uz nisku naoblaku

Jutros povećane niske naoblake ima na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. U ostatku zemlje je vedrije.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Drvar -9; Bugojno i Jajce -8; Bjelašnica i Zenica -6; Banja Luka, Grude i Sarajevo -5; Sanski Most i Široki Brijeg -4; Doboj i Livno -3; Bijeljina i Ivan Sedlo -2; Bihać -1; Gradačac, Tuzla i Zvornik 0; Mostar 2; Trebinje 3; Neum 5°C.

Danas će povećane niske naoblake biti na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. U centralnim i istočnim područjima većinom sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Sunčano u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.

Uz stabilno vrijeme, većina populacije će se osjećati bolje, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše izražene. Jutro hladnije, nakon vedrije noći, stoga je preporučljivo biti oprezniji u ovom periodu i primjereno se odjenuti. Sa odmicanjem dana, opšta slika će se lagano popravljati u cijeloj zemlji. Na jugu sunčanije, pri tome će, povremeno jače sjeverno strujanje, djelimično kvariti ugođaj.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *