Vrijeme: Sunčano, umjereno oblačno

0
45

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 10; Bugojno i Ivan Sedlo 12; Jajce, Livno, Tuzla i Zenica 14; Bihać, Sanski Most i Sarajevo 15; Banja Luka, Doboj, Gradačac i Grude 16; Bijeljina i Široki Brijeg 17; Stolac 20; Trebinje 21; Mostar 22°C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima lokalno u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U poslijepodnevnim satima moguć je rijedak i slab lokalni pljusak u zapadnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 34°C.

Svježija noć, uz mirniji san, ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata ne bi trebale biti izražene ni tokom jutra. U poslijepodnevnim satima poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Sa dolaskom večeri, obzirom na blizinu pogoršanja, kod osjetljivijih osoba moguće su umjerene meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, reumatskih bolova, nesanice.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here