Vrijeme: Sunčano, temperatura do 20 stepeni C

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -5 stepeni, Drvar -3, Bugojno -1, Bjelašnica, Grude, Jajce, Sanski Most, Srebrenica i Zenica 0, Ivan Sedlo, Livno, Prijedor i Tuzla 1, Banja Luka, Bihać, Sarajevo i Široki Brijeg 2, Bijeljina 3, Doboj 4, Stolac 5, Gradačac i Trebinje 9, Mostar i Neum 10 stepeni.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini slab do umjeren jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 15 do 20, na jugu do 22 stepena. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 19 stepeni.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Dodatna stabilizacija vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast dnevnih temperaturnih vrijednosti ugodno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima, obzirom da će biti neuobičajeno toplo.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *