Vrijeme: Sunčano, poslijepodne u planimskim dijelovima pljuskovi

0
555

Jutros je u na sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 11; Ivan Sedlo 15; Jajce 16; Bugojno, Drvar, Sanski Most 17; Banja Luka, Bihać, Prijedor, Sokolac, Srebrenica 18; Livno, Sarajevo, Tuzla 19; Doboj, Zenica 20; Bijeljina, Gradačac 21; Grude 22; Široki Brijeg, Stolac, Trebinje 23; Mostar 25; Neum 26;

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u planinskim područjima Bosne su mogući pljuskovi. Vjetar slab do umjeren u Bosni, uglavnom, istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 29 do 35 °C.

Jutarnji sati će biti ugodniji od drugog dijela dana, kada će se pod uticajem vrućeg i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata javiti tegobe poput nervoze, glavobolje i malaksalosti. Poželjno je reducirati aktivnosti, a učesnici u saobraćaju također trebaju biti oprezniji u poslijepodnevnim satima. Usljed manjka svježine tokom noći, mogući su problemi sa snom. Opšta slika će biti lošija u unutrašnjosti zemlje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here