Vrijeme: Sunčano i toplo

0
718

Jutros u Bosni ima dosta magle i niske oblačnosti. Sunčanije je na zapadu, krajnjem sjeveru i sjeveroistoku. U Hercegovini je sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 8; Sokolac 9; Drvar 11; Ivan Sedlo, Livno, Srebrenica i Tuzla 13; Bihać, Bugojno, Jajce i Sanski Most 14; Banja Luka, Bijeljina, Sarajevo i Zvornik 15; Doboj i Zenica 16; Široki Brijeg 17; Gradačac, Grude i Stolac 18; Mostar i Trebinje 23; Neum 24°C.

Danas u Bosni prije podne će biti dosta magle ili niske naoblake koji će se postepeno razići do sredine dana. U Hercegovini danas sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje od 30 do 35°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba, osim što je tokom jutarnjih sati poželjno biti oprezniji zbog moguće lokalne pojave magle, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Preporučljivo je slojevito se odjenuti obzirom da će nakon svježijeg prijepodneva, u drugom dijelu dana biti osjetno toplije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here