Vrijeme: Pretežno sunčano, u večernjim satima naoblačenje

Jutros magle i niske naoblake ima na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. U većem dijelu zemlje je vedro.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bugojno i Drvar -10; Jajce, Livno, Tuzla i Zenica -8; Bijeljina -7; Banja Luka, Sarajevo, Široki Brijeg, Srebrenica i Zvornik -6; Gradačac, Grude i Ivan Sedlo -5; Bihać, Doboj i Sanski Most -4; Trebinje 1; Bjelašnica 2; Mostar 3; Neum 5 °C.

Danas će magle i niske naoblake biti na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. U večernjim satima postepeno naoblačenje sa juga. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Prije podne sumaglice može biti u kotlinskom dijelu grada. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

Biometeorološke prilike i dalje su relativno povoljne. Nakon hladnih jutarnjih sati, u nastavku dana temperature će porasti i biće ugodnije. Sa dolaskom noći opšta slika će se pogoršati, postepeno sa jugozapada prema ostatku zemlje, pod uticajem nadolazeće promjene vremena. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova, promjene raspoloženja, glavobolje i nesanice.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *