Vrijeme: Povećanje oblačnosti

0
427

Jutros je pretežno oblačno u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Na sjeverozapadu je lokalno registrovana i kiša. U većem dijelu zemlje je mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 5; Ivan Sedlo 12; Bihać, Drvar i Livno 14; Banja Luka i Gradačac 15; Bugojno, Grude, Sanski Most i Široki Brijeg 16; Doboj, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zenica 17; Bijeljina, Mostar i Zvornik 18; Neum i Trebinje 19; Stolac 20°C.

Danas u Bosni tokom dana postepeno povećanje oblačnosti sa zapada prema istoku. Kiša može padati na području Krajine i sjevera Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne vjetar zapadnog i jugozapadnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 28°C, na jugu zemlje od 30°C.

Uz djelimično osvježenje i povoljnije biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Nakon mjestimično tmurnog jutra, izraženije u Bosni, sa odmicanjem dana će u cijeloj zemlji biti ugodnije, uz duže sunčane intervale i ne suviše visoke temperature.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here