Vrijeme: Oblačno uz postepeno razvedravanje

0
155

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Ponegdje na istoku Bosne pada slaba kiša.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 7; Sokolac 13; Ivan Sedlo 14; Bugojno, Gradačac, Jajce, Livno, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla 16; Bihać, Bijeljina, Doboj, Zvornik 17; Banja Luka, Sanski Most 18; Grude, Široki Brijeg 19; Trebinje 20; Mostar, Neum 21; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni prije podne preovladavati umejerno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne kiša je moguća u istočnim područjima Bosne, kao i ponegdje na sjeveroistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 30 °C.

Tmurno vrijeme i povremene padavine nepovoljno će djelovati na većinu populacije. Kod osjetljivih osoba i hroničnih bolesnika moguće su umjerene tegobe ponajviše u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Opšta slika postepeno će se poboljšavati, a negativni uticaj vremenskih prilika će oslabiti u drugom dijelu dana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here