Vrijeme: Oblačno, u večernjim satima lokalni pljuskovi

0
297

Jutros je sunčanije u centralnim i istočnim područjima Bosne. U većem dijelu zemlje je pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 11; Gradačac 12; Bugojno 13; Bihać i Tuzla 14; Drvar i Jajce 15; Mostar i Sanski Most 16; Livno i Široki Brijeg 19; Ivan Sedlo 20; Grude 21; Neum 23; Sarajevo 24; Stolac 25°C.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima mogući su lokalni pljuskovi na području Krajine i sjevera Bosne. U većem dijelu zemlje vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti jakih udara juga. Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C.

Slično kao i proteklog dana, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje. Više sunca pozitivno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će poslije podne biti sparno. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here