Vrijeme: Oblačno, u večernjim satima kiša

0
134

Jutros u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Hercegovini je zabilježena slaba kiša.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica -2; Bihać, Livno 4; Ivan Sedlo 5; Bugojno 6; Sanski Most 8; Sarajevo 9; Grude, Tuzla 10; Mostar, Neum 11; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 934 hPa, za 8 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Sutra će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno. Prije podne povremena kiša se očekuje u Hercegovini i na jugoistoku Bosne. Poslije podne i u večernjim satima kiša i pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom u većini područja. Na vrhovima planina je moguć snijeg. Obilnije padavine na jugu, zapadu i sjeverozapadu naše zemljem, gdje je očekivana količina padavina između 30 i 50, lokalno i do 70 l/m2. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Krajem dana i u večernjim satima u Hercegovini i na zapadu Bosne jaki udari juga. Dnevna temperatura od 13 do 19, na jugu do 21 °C.

Promjenljivo, tmurno vrijeme, u većem dijelu zemlje uslovljava nepovoljne biometeorološke prilike. Nešto ugodnije će biti u unutrašnjosti, tokom prijepodneva, a sa odmicanjem dana i ovdje će se opšta slika pogoršati. Kod osjetljivih osoba moguće su reakcije u vidu glavobolje, iscrpljenosti, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Hronični bolesnici i meteoropate trebaju biti oprezniji, obzirom da će, nakon neuobičajeno toplog perioda, osjetnije zahladniti.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here