Vrijeme: Oblačno, u nizinama kiša, u višim predjelima snijeg

0
174

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. U većem dijelu zemlje u nizinama pada kiša, a u višim područjima snijeg. Na sjeverozapadu Bosne je umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -6; Ivan Sedlo 0; Livno i Sokolac 1; Drvar i Jajce 2; Bihać 3; Bugojno, Sanski Most, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 4; Banja Luka, Grude i Sarajevo 5; Bijeljina, Gradačac, Mostar i Trebinje 6; Stolac 8; Neum 10°C.

Danas jače naoblačenje sa zapada usloviće u nizinama kišu, a u višim područjima snijeg. Padavine su većinom prije podne. Poslije podne lokalno po Bosni može pasti malo kiše. U poslijepodnevnim satima većinom djelomično smanjenje oblačnosti, na jugu zemlje razvedravanje. Danas vjetrovito u cijeloj zemlji. U jutarnjim satima je jugo koje će prije podne promijenuti smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 12°C.

Opšta slika će se popravljati sa odmicanjem dana. U Hercegovini sunčanije i toplije, u ostatku zemlje postepeno stabilnije, mada uz izraženiju naoblaku. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Osjet hladnoće djelimično će se pojačati, stoga je preporučljivo posvetiti nešto više pažnje odijevanju, naročito u jutarnjim satima. Učesnicima u saobraćaju savjetujemo oprez.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here