Vrijeme: Oblačno sa susnježicom i snijegom, predveče smanjenje oblačnosti

0
193

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Većinom pada snijeg ili susnježica. Na jugu zemlje pada kiša. Bez padavina na području Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -10; Sokolac -2; Bugojno, Drvar, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 0; Jajce, Livno, Prijedor, Sanski Most i Zenica 1; Banja Luka, Bihać, Gradačac i Trebinje 2; Grude 3; Neum i Stolac 4; Mostar i Široki Brijeg 5 stepeni.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg ili susnježica. Na jugu zemlje će padati kiša. Od sredine dana prema večernjim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Krajem dana novo naoblačenje sa zapada. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Poslije podne vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 11°C.

BIiometeorolška prognoza će biti promjenljiva. Nakon tmurnog i hladnog prijepodneva u većem dijelu zemlje, tokom dana će se djelimično popraviti, potom sa približavanjem noći, opšta slika će ponovo biti lošija. Na momente i jaki udari juga, uzrokovaće izraženije tegobe kod osjetljivih osoba. Poželjno je umanjiti aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here