Vrijeme: Oblačno sa susnježicom i snijegom

0
190

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini bez padavina, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -10 stepeni, Ivan Sedlo -4, Sokolac -3, Drvar, Sarajevo i Tuzla -1, Bihać, Bijeljina, Bugojno, Jajce, Livno, Sanski Most i Srebrenica 0, Doboj, Gradačac i Prijedor 1, Banja Luka i Zenica 2, Široki Brijeg 4, Grude 5, Mostar i Stolac 7, Neum i Trebinje 9 stepeni.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom ili snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Padavine slabog intenziteta. U večernjim satima smanjenje oblačnosti u sjevernim i sjeverozapadnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

Pogoršanje praćeno padavinama uzrokovaće izraženije tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Pojačan osjet hladnoće, usljed nižih temperatura i većeg sadržaja vlage u zraku, lose će djelovati na osobe sa kardiovaskularnim problemima, astmatičare i reumatičare. Neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju i umanjiti aktivnosti, naročito tokom jutra i večeri. Na jugu malo ugodnije, uz nešto više temperature.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here