Vrijeme: Oblačno sa slabim snijegom

0
599

Jutros je u Bosni bilo oblačno vrijeme sa slabim snijegom, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -13 stepeni, Ivan Sedlo -6, Bugojno, Drvar, Jajce i Livno -3, Bihać, Gradačac, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla i Zenica -2, Široki Brijeg 3, Grude 4, Mostar 5, Neum i Stolac 6 stepeni.

Danas u ranim jutarnjim satima prolazno slab snijeg u Bosni i sjeveru Hercegovine. U Bosni tokom dana pretežno oblačno sa novim padavinama u drugoj polovini dana. Većinom će padati snijeg ili susnježica. U nizinama ispočetka će padati i slaba kiša koja će preći u susnježicu i snijeg. U većem dijelu Hercegovine malo do umjereno oblačno i sunčano. Više oblačnosti na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera, povremeno sa jakim udarima. U Hercegovini bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu od 5 do 9 stepeni.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Povećana naoblaka, padavine i tmurno vrijeme, uz osjetnije zahlađenje, kod hroničnih bolesnika uzrokovaće tegobe, pretežno u vidu reumatskih bolova, glavobolje, promjene raspoloženja. Osjet hladnoće će također biti izraženiji, stoga je preporučljivo adekvatno se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura tokom cijelog dana, naročito astmatičari i osobe sa ishemijskim problemima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here