Vrijeme: Oblačno sa kišom u večernjim satima

0
152

Prije podne u Bosni i Hercegovini je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u Hercegovini i ponegdje u Bosni.

Temperature zraka u 11 sati (°C): Bjelašnica 3; Ivan Sedlo, Livno 12; Bihać, Sokolac 15; Jajce 16; Banja Luka, Bugojno, Grude, Sanski Most, Široki Brijeg 17; Mostar, Prijedor, Sarajevo, Srebrenica 18; Neum, Stolac 19; Zenica 20; Doboj, Zvornik 21; Gradačac, Tuzla 22; Bijeljina 24;

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana i u večernjim satima sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Više padavine se očekuju Hercegovini. Vjetar umjeren do pojačan južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 18 do 24 °C.

Tmurno vrijeme i povremene padavine, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati poteškoće, koje bi mogle biti dodatno pojačane zahlađenjem. Tokom jutra neophodno je posvetiti pažnju odijevanju. Sa poslijepodnevnim satima, opšta slika će se postepeno popravljati, stoga će se i tegobe kod osjetljivih osoba djelimično umanjiti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here