Vrijeme: Oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

0
257

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom. U Hercegovini umjereno oblačno.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Ivan Sedlo 5, Sarajevo 8, Bugojno, Drvar i Livno 9, Bijeljina, Gradačac, Jajce, Srebrenica, Tuzla, Zenica i Zvornik 10, Bihać, Sanski Most i Široki Brijeg 11, Banja Luka, Doboj i Prijedor 12, Grude 13, Stolac i Trebinje 16, Mostar i Neum 17 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 8 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jači pljuskovi i grmljavina se očekuju u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Ponegdje uz kišu i pojačan vjetar moguća je i pojava grada. U Hercegovi umjereno oblačno. U sjevernim područjima Hercegovine postoje uvjeti za pokoji pljusak i grmljavinu. Vjetar u Bosni umjeren, na momente i pojačan sjevernog smjera. U Hercegovini umjerena na momente jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22 stupnja.

Opšta slika je relativno nepovoljna. Usljed tmurnog vremena praćenog padavinama, kod osjetljivih osoba moguće su reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, nesanice. Pri tome će u unutrašnjosti biti osjetno svježije tokom jutra, zbog čega bi astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima trebali biti oprezniji. U Hercegovini stabilnije, uz povremeno jaču buru, što će remetiti ugođaj. Savjetujemo Vam da ne pretjerujete sa aktivnostima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here