Vrijeme: Oblačno sa kišom i grmljavinom

0
363

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u sjevernim područjima.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 12 stupnjeva, Ivan Sedlo 14, Banja Luka, Bihać, Drvar, Gradačac, Prijedor i Sanski Most 15, Bijeljina, Bugojno, Doboj, Jajce, Livno, Tuzla i Zvornik 16, Sarajevo i Srebrenica 17, Grude i Široki Brijeg 19, Mostar i Stolac 21, Trebinje 22, Neum 23 stupnja.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima slaba kiša se očekuje u sjevernim i sjeverozapadnim djelovima. Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostalim područjima. Intenzivnije padavine, uglavnom u sjevernim, sjeveroistočnim i ponegdje u centralnim djelovima. Na jugu Hercegovine, slabe padavine se očekuju krajem dana. Vjetar slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 26 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza je loša. Pogoršanje praćeno padavinama, postepeno će se sa sjevera širiti prema ostatku zemlje i kod većine hroničnih bolesnika uzrokovaće pojačane tegobe. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, promjena raspoloženja, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, u noći problemi sa snom. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. Opšta slika će biti nešto ljepša u Hercegovini.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here