Vrijeme: Oblačno sa kišom

0
365

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa snijegom ili susnježicom, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -4; Ivan Sedlo 0; Sokolac 1; Livno, Sarajevo 3; Bugojno 4; Srebrenica 5; Bihać, Gradačac, Grude, Mostar 6; Sanski Most, Široki Brijeg, Tuzla 7; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Zvornik 8; Neum, Trebinje 9. A

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Poslije podne prestanak padavina u većini područja. U večernjim satima u centralnim, istočnim dijelovima Bosne, kao i u Hercegovini očekuje se kiša u nižim, a snijeg i susnježica u višim područjima. Vjetar slab od umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu do 15 °C.

Biometeorološke prilike nepovoljne su u većem dijelu zemlje, pri tome će opšta slika biti najlošija na sjeveru. Prohladno vrijeme, praćeno padavinama, kod meteoropata i hroničnih bolesnika može uzrokovati jačanje tegoba. U Hercegovini stabilnije, ali će bura povremeno praviti problem osjetljivim osobama. Sa poslijepodnevnim satima postepeno će posvuda biti ugodnije. Poželjno je primjereno se odjenuti i djelimično reducirati kretanje na otvorenom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here