Vrijeme: Oblačno, ponegdje sa kišom

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u zapadnim i ponegdje u višim područjima.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -4 stepena, Sokolac -1, Bijeljina i Bugojno 0, Drvar, Ivan Sedlo, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 1, Banja Luka, Doboj, Jajce i Zvornik 2, Grude i Široki Brijeg 3, Gradačac, Livno, Trebinje i Zenica 4, Mostar 6, Bihać i Neum 10 stepena.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremena i slaba kiša se očekuje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U ostaku zemlje padavine u večernjim satima. Vjetar umjeren, poslije podne i u večernjim satima sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu i sjeveru do 14 stepeni.

Prolazak fronte i mjestimične padavine, uz povremeni jugo, uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti i nesanice. Povoljna okolnost je da će pri tome temperature zraka djelimično porasti, stoga bi i osjet hladnoće trebao biti slabije izražen. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *