Vrijeme: Oblačno, na sjeveru BiH sunčano, poslijepodne naoblačenje

0
232

Jutros je oblačno u Hercegovini, istok i veći dio centralne Bosne. U ostalim područjima vedro. Slab snijeg pada u istočnim i jugoistočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica -14; Ivan Sedlo -6; Banja Luka, Sanski Most i Sokolac -4; Bihać i Doboj -3; Bijeljina, Gradačac, Jajce, Sarajevo i Tuzla -2; Livno i Srebrenica -1; Drvar, Prijedor i Zenica 0; Bugojno i Trebinje 1; Zvornik 2; Grude 3; Široki Brijeg i Stolac 4; Mostar 5; Neum 6°C.

Danas pretežno oblačno u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Na sjeveru sunčano prije podne, a u drugoj plovini dana se očekuje naoblačenje. Lokalno može pasti i veoma malo kiše u nizinama ili snijega u višim područjima. U jutarnjim satima slab snijeg će padati i u nizinama u istočnim i jugoistočnim područjima. Pretežno sunčano vrijeme bi se zadržalo na području Krajine. Vjetar umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here