Vrijeme: Oblačno i nestabilno uz grmljavinu i pljuskove

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi su registrovani na zapadu, sjeverozapadu i dijelu centralne i sjeverne Bosne i u Hercegovini. Na jugu Hercegovine ima i grmljavine.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 6; Sokolac 11; Livno 12; Bugojno, Ivan Sedlo i Jajce 13; Grude, Tuzla i Zenica 14; Sarajevo 15; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Sanski Most i Zvornik 16; Mostar, Stolac i Trebinje 17; Bihać i Neum 18; Gradačac 19°C.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Širom zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Mada će vremenske prilike biti bez izrazitih oscilacija, povremeno jače strujanje toplijeg zraka i povećana naoblaka, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje. Noćni i jutarnji sati biće svježiji i ugodniji. Učesnicima u saobraćaju preporučujemo oprezniju vožnju.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *