Vrijeme: Oblačno i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom

0
229
Kiša i pljuskovi u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne (Foto: Arhiva TL)

Jutros je u Bosni i Hercegovini, uglavnom, sunčano uz umjerenu oblačnost. Ponegdje na istoku i sjeverozapadu Bosne je zabilježena grmljavina i lokalni pljuskovi.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 11; Ivan Sedlo, Sokolac 15; Bugojno 16; Bihać, Jajce, Livno, Sarajevo, Srebrenica 18; Doboj, Drvar, Sanski Most, Tuzla 19; Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Prijedor, Zvornik 20; Grude, Široki Brijeg 21; Mostar, Trebinje 22;

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti i izraženiji.Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 25 do 31 °C.

Uz više svježine i povoljnije biometeorološke prilike tokom prijepodneva, većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja, te umanjiti boravak na otvorenom u drugom dijelu dana, kada će i osjet sparine biti izraženiji. U Bosni bi ugođaj povremeno mogli kvariti lokalni, kratkotrajni pljuskovi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here