Vrijeme: Nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom

0
257
Danas u BiH oblačno sa slabom kišom (Foto: Arhiva TL)

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima prolazni pljuskovi su registrovani na sjeveru zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 7; Bijeljina i Ivan Sedlo 12; Bugojno i Tuzla 13; Livno, Sarajevo i Zenica 14; Banja Luka, Bihać, Doboj i Jajce 15; Prijedor i Sanski Most 16; Grude, Široki Brijeg i Trebinje 18; Stolac 19; Mostar 20; Neum 21°C.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Padavine uglavnom u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29°C.

Promjenljivo, mjestimično tmurno vrijeme, praćeno povremeno jačim južnim strujanjem, u većem dijelu zemlje uslovljava nepovoljne biometeorološke prilike. Nešto ugodnije će biti u unutrašnjosti, tokom prijepodneva, a sa odmicanjem dana i ovdje će se opšta slika pogoršati. Kod osjetljivih osoba moguće su reakcije u vidu glavobolje, iscrpljenosti, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Poželjno je umanjiti aktivnosti

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here