Vrijeme: Lokalno slab snijeg u Hercegovini sunčano

Jutros je u Bosni oblačno. Lokalno pada slab snijeg. U Hercegovini je pretežno sunčano. Oblačno je na sjeveru Hercegovine, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -14; Ivan Sedlo -7; Sokolac -5; Livno -4; Bugojno -3; Bihać, Drvar, Jajce, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla -2; Gradačac, Grude, Sanski Most i Zenica -1; Bijeljina, Doboj i Široki Brijeg 0; Banja Luka, Prijedor, Stolac i Zvornik 1; Trebinje 2; Mostar i Neum 4;°C.

Danas u Bosni oblačno vrijeme. Lokalno će padati slab snijeg. U Hercegovini pretežno sunčano prije podne. U drugoj polovini dana naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 7 do 12°C.

Zahlađenje praćeno padavinama uslovljava loše biometeorološke prilike. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se pojačati. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, umanjiti aktivnosti, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *