Vrijeme: Jutro sunčano, u večernjim satima naoblačenje

Jutros u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 8; Bijeljina, Prijedor 13; Sokolac 14; Gradačac, Srebrenica 16; Banja Luka, Ivan Sedlo, Sanski Most 17; Doboj, Livno, Zvornik 18; Bugojno, Grude, Široki Brijeg, Trebinje 20; Bihać, Sarajevo 21; Mostar, Tuzla 22; Neum 23;

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme. Tokom dana kiša je očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U večernjim satima i u noći sa subote na nedjelju jače naoblačenje sa zapada, praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni i jugoistočni. Dnevna temperatura zraka od 22 do 28, na sjeveru Bosne do 30 °C.

Biometeoroloka prognoza je loša. Opšta slika dodatno će se pogoršavati sa odmicanjem dana, pod uticajem sve izraženije promjene vremena, praćene povećanom naoblakom, kišom i južnim strujanjem, ponajprije u Hercegovini i Krajini, sa noćnim satima i u ostatku zemlje. Hronični bolesnici i meteoropate će imati pojačane tegobe, stoga bi trebali umanjiti aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *