Vremeplov (53): Druženje Krečana u “Favorisu” (Foto)

Riječ je o grupi Krečana starije dobi. Nekadašnja mladost i polet starog radničkog naselja na zapadu Tuzle, danas su veterani. Najmlađem su 74, najstarijim 81. godina
Jaroslav Maršicek Dado,Mario Vikic, Zvonko Colic, Miro Petrovic, Eldar Hadziahmetovic, Zvonko Vikic Zumbul u Favorisu – Foto: Konobar)
Mario Vikic (Foto: Miro Petrovic)
(Jaroslav Maršicek Dado, Mario Vikic, Zvonko Čolic, Miro Petrović, Eldar Hadziahmetović, Zvonko Vikić Zumbul u Favorisu, – Foto: Konobar)

Snimljeni su u utorak, 12. decembra 2023. godine. Restoran “Favoris” na Sjenjaku u Tuzli. Daleko od njihove Kreke, ali je bitno da se okupljaju i druže.

Riječ je o grupi Krečana starije dobi. Nekadašnja mladost i polet starog radničkog naselja na zapadu Tuzle, danas su veterani. Najmlađem su 74, najstarijem 81. godina.

Mario i Zvonko Vikić, rođaci, svojevremeno osnivači RK “Partizan”, sjajni igrači kluba koji se, uz “Slobodu” i “Jedinstvo” takmičio u Reopubličkoj ligi. I dobro su kotirali. Uz njih i Jaroslav Maršiček Dado, ubojiti lijevo krilo, kasnije član RK “Slobode” krajem šezdesetih godina.

Opet, Zvonko Čolić Čola legendarni vokal VIS “Duge”, sastava koji je dugo kotirao kao druga grupa u Tuzli iza “Terusa”, sa Milojkom Divkovićem (bubnjevi), Milanom Sprečakovićem (solo gitara), Borom Malekinom (ritam gitara),Tomislavom Petrovićem (bas), povremeno sa Suljom Kuduzovićem i Smiljanom Mrkićem, te vokalima Slađanom Pavlić i Željkom Šusterom.

U Favorisu su bili još Eldar Hadžiahmetović, jedan od hroničara Kreke, nekadašnji gimnastičar, te Miroslav Petrović Miro, novinarski veteran, a svojevremeno rukometaš, stonoteniser, strijelac, osnivač FB grupe “Krečani”.

O čemu će Krečani nego o Kreki, mladosti, šalama i anegdotama. I o nedavno održanim 45. susretima Krečana, na kojima, uzgred, nisu bili rođaci Vikić (“Nema tu više pravih Krečana”, rekoše u svoju odbranu, i pogriješili su!).

Svi su još relativno dobrog pamćenja, pa nije problem razvezati priču u nedogled. Zanimljivo prijepodne u Favorisu, restoranu što ga “cakum-pakum” drži šef objekta, Mirsad Ovčina, legenda tuzlanskog ugostiteljstva. (tl, Foto: TL i konobar)

Podijeli

2 0 komentara

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *