Vremeplov (48): Musemić o susretima s “otpisanim” ekipama

Utakmice s takozvanim "otpisanim" ekipama su najopasnije. Mi želimo pobjedu, ali smo svjesni da smo i mi meta klubova koji žele pobijediti pretendenta na naslov prvaka, kaže Musemić

0
214
Husref Musemić i njegov pomoćnik Amir Spahić na Tušnju 2016. godine (Foto: Miro Petrović, arhiva)

Prvu u seriji od pet teških utakmica u narednih 20 dana nogometaši tuzlanske Slobode odigrat de sutra u Vrapčićima protiv Veleža. Na tu utakmicu „crveno-crni“ otputovat će sutra ujutro iz Međugorja.

Trener Tuzlaka Husref Musemić navodi kako se i po trodnevnom boravku u Međugorju može zaključiti s koliko ozbiljnosti se Sloboda priprema za dvoboj sa „davljenikom“.

Utakmice s takozvanim “otpisanim” ekipama su najopasnije. Mi želimo pobjedu, ali smo svjesni da smo i mi meta klubova koji žele pobijediti pretendenta na naslov prvaka“, kaže Musemić.

Zbog tri žuta kartona neće nastupiti Nemanja Stjepanović, dok se nakon suspenzije iz istih razloga vraćaju Ivan Kostić i Elvis Sarić.

Zbog ozljede u kominaciji za dvoboj s Veležom nede biti Samir Merzić, bivši igrač mostarskog kluba.

Slobodii nakon Veleža predstoje dvije domaće utakmice s ekipama Mladosti i Širokog Brijega. Između njih, „ubacio“ se polufinalni susret u Kupu BiH sa Željezničarem na Grbavici, a sedam dana poslije na Tušnju.

Ponovo nam predstoji ubitačan ritam igranja. Imamo dosta „kartoniranih“ igrača, tako da će naredne tri sedmice biti paklene za Slobodu. Ipak, naše ambicije su poznate i sve ćemo učiniti da ih realizujemo“, naglasio je trener Musemić. (TuzlaLIVE.ba, april 2016. godine)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here