Vremeplov (45): Peškiri su krivi za sve…

Nekada se kažnjavalo za krađu peškira, a danas se ne kažnjava ni za krađu miliona, pa ni za vrijeđanje BiH i negiranje genocida!

0
173

Krajem augusta 1983. godine Disciplinska komisija FK Slobode zasjedala je i zbog “više različitih prekršaja” kaznila nekolicinu nogometaša, objavio je Tanjug, a prenijeli su svi tadašnji jugoslovenski dnevnici, kao i lokalni “Front slobode”.

Kopija Tanjugove vijesti objavljene u zagrebačkom “Vjesniku” (Foto: TuzlaLIVE)

Tako su Goran Miljanović i Midhat Memišević Madžar kažnjeni sa po 10.000 dinara, a mlađi igrači Seid Tubić, Ekrem Ibrić i Dževad Djedović sa po 7.500 dinara.

Šta su to oni skrivili da bi bili ovako “drakonski” kažnjeni?

U julu 1983, godine, prilikom gostovanja Slobode u Innsbrucku gdje su igrali protiv Wackera u Rapan kupu, spomenuti su igrači “ponijeli dio sobnog inventara”, što je hotelska uprava prijavila.

Momcima iz socijalističke države, u kojoj je svega nedostajalo, svidjeli su se raskošni hotelski peškiri i nekoliko su utrpali u svoje putne torbe. Da su znali šta će se sve poslije dešavati, svakako im to ne bi palo na pamet.

Ali, eto, nekada se kažnjavalo za krađu peškira, a danas se ne kažnjava ni za krađu miliona, pa ni za vrijeđanje BiH i negiranje genocida!

Uzgred, tada se Rapan kup igrao po regijama, u 12 grupa. U grupi 5 pehar je osvojila Sloboda! (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here