Vremeplov (41): OKK Sloboda prvi put u eliti?

0
471
Utakmica A1 lige FBiH, OKK Sloboda - Promo Donji Vakuf 78:49 (23. februar 2013.). Na slici, slijeva: Enes Latifagić i Saša Džambić (OKK Sloboda), Ranko Križanović (Promo DV - Foto: Miro Petrović, Sportske novosti)

S nestrpljenjem se u Tuzli očekuje naredna sjednica UO KS BiH n kojoj bi se definitivno trebalo znati koji klubovi će se natjecati u ovogodišnjoj sezoni Lige 12. Generalni tajnik Harun Mahmutović izjavio je da nekoliko klubova nisu platili kotizaciju, te da je neizvjesno koliko će klubova igrati u ligi, a da je jedino Brotnjo najavilo odustajanje od natjecanja.

Prema najavama iz Sarajeva, pozivnicu bi umjesto Brotnja mogla dobiti OKK Sloboda što je u Tuzli izazvalo pravu euforiju. Kada prošle godine u ligi A-1 nisu uspjeli ući u elitu, košarkaški fanovi nemaju ništa protiv ni da taj “uspjeh” ostvare administrativnim putem. Što bi narod kazao “dok se jednom ne smrkne, drugom neće svanuti”.

Istina, predsjednik OKK Slobode Aid Berbić ističe kako je takva priča u opticaju već duže vrijeme, ali da ne želi komentirati sve dok za prelazak u viši rang natjecanja ne dobije službenu potvrdu iz KS BiH. Takva odluka mora se donijeti ovoga tjedna, jer prvenstvo počinje 19. listopada i moraju se znati sudionici svih liga.

U pojedinim medijima je napisano “Sloboda se vraća u elitno društvo”, ali kao da se zaboravilo da je nekadašnji starosjedilac Sloboda Dita ugašena nakon 65 godina postojanja, te da se samim tim nigdje ne može vratiti. Nekoliko godina prije gašenja, osnovan je OKK Sloboda, koji trenutačno vode upravo osobe koje su isplanirale nestanak jednog od sportskih brandova Tuzle. Prema tome, eventualni poziv za sudjelovanje u Ligi 12 za OKK Slobodu bio bi prvi ulazak u društvo najboljih klubova BiH, jer ulaze tek u svoju treću natjecateljsku sezonu u kratkoj povijesti.

Jasno, svi ljubitelji košarke u Tuzli priželjkuju da u narednoj sezoni gledaju kvlitetnije košarkaške utakmice i da Mejdan konačno bude popunjen kao u nekadašnja vremena kada je Sloboda Dita igrala europske utakmice i Jadransku ligu.

Da bi OKK Sloboda stekla takvu reputaciju i slavu, sada sa trenerom Damirom Mulaomerovićem, mora proteći dosta vode ovdašnjom rječicom Jalom, mada je njen vodostaj toliko nizak da stvara dojam kako će uskoro – presušiti! (Miroslav Petrović, “Sportske novosti”, Zagreb, 2. oktobar 2013. godine)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here