Vratile se Zmajice: Gajić traži više dresova!

Ponosna sam na ove djevojke jer su napravile čudo. Samo one znaju koliko smo rada i napora uložile u ovih 50 dana i šta smo prošle (Deura)

0
191
Košarkašice su se vratile kao petoplalsirana reprezentacija Eurobasketa (Foto: Agencije)

Bh. košarkašice na sjajan način su dočekane danas u sarajevskoj Vijećnici, gdje je održana konferencija za medije.

Nakon gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, javnosti se obratio i Samir Avdić, ministar kulture i sporta KS, koji je izrazio nadu da će se spektakl nastaviti u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Obratio se medijima i selektor Goran Lojo.

“Prelijep je osjećaj. Pozdrav sima i hvala što ste nas ugostili. Napravili smo uspjeh koji nikad dosad niko u našoj košarci nije ostvario. Predstoje nam novi izazovi, kvalifikacioni turnir za SP u februaru, a u novembru već počinju i kvalifikacije za EP. Hvala košarkašicama i mojim saradnicima. Zajedno smo postigli ovakav uspjeh”, istakao je Lojo.

Uslijedilo je pitanje šta je potrebno da u budućnosti nastavimo s nizanjem ovakvih i većih uspjeha.

“Potrebna je podrška vlasti i sponzora. KSBiH čini sve da nam osigura sve uslove za pripreme i takmičenje. Mi to imamo i zato i dolaze ovi rezultati. Pozvao bih i ostale da podrže ovo jer je košarka najtrofejniji timski sport u Bosni i Hercegovini i to treba podržati”, rekao je Lojo.

Kapitenka Milica Deura je izrazila nadu da će sljedeći put Zmajice stići i s medaljama oko vrata.

“Ponosna sam na ove djevojke iza mene jer su napravile čudo. Samo one znaju koliko smo rada i napora uložile u ovih 50 dana i šta smo prošle. Zaista sam sretna i stvarno mi je puno srce. Sljedeći put kad nas budete dočekivali nadam se da ćemo imati i nešto oko vrata”; rekla je Deura misleći na medalje s velikih takmičenja.

“Još puno toga je pred nama i samo možemo rasti kao ekipa”, dodala je ona.

Čolan nije želio uopšte govoriti o politici i skretati pažnju sa Zmajica, a Nikolina Babić je govorila o svoja 23 poena protiv Belgije u sjajnom meču i trijumfu BiH.

“Dobila sam priliku koju sam na najbolji način iskoristila, ali timska igra je najbitnija. Možda se nekad pojedinac istakne, ali svaka igračica je jednako zaslužna za uspjeh. Drago mi je da smo pobijedile Belgij i da sam doprinijela tome. Košarka je timski sport”, rekla je Babić.

Marica Gajić je dobila pitanje koliko je teško bilo gledati saigračice u posljednje dvije utakmice, koje je propustila zbog povrede.

“Uvijek je teško gledati to sa strane. I u februaru mi je bilo teško, ali ovo su lavice i niko nema srce kao ove djevojke. Mi imamo X faktor i to je naše zajedništvo i to je ono što nas razdvaja od drugih reprezentacija. Tu smo da jedna drugu podižemo i uz saigračice je sve lakše”, rekla je Marica, te dodala da će tražiti od KS BiH više dresova da bi mogle poklanjati prijateljima. (scs, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here