Vraćanje odgojne uloge školskom sportu

Ministri za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog Damir Gazdić i obrazovanja i nauke TK Ahmed Omerović sa saradnicima danas su održali sastanak sa predstavnicima Pedagoškog zavoda TK, Sportskog saveza TK, Školskog sportskog saveza  i Savjeta za sport resornog ministarstva kako bi dogovorili aktivnosti u provođenju školskih sportskih takmičenja.

Naglasivši da je sastanak prije svega organizovan da bi se vidjelo sa kojom se problematikom susreću na terenu, ministar Gazdić je kazao da je namjera „uključiti što veći broj djece u sportske aktivnosti i pravilno i kvalitetno iskorištavanje vremena“.

Jedan od ciljeva današnjeg sastanka bilo je i imenovati radnu grupu koja će u skladu sa uočenim problemima iz dosadašnje prakse od školske 2023/24. prilagoditi provođenje takmičenja, u skladu sa propisima i trenutnim potrebama. Novina je da će nosilac ativnosti biti Školski sportski savez TK u saradnji sa Sportskim Savezom TK. (OITK)

Podijeli

3 0 komentara

  1. Neka Ministarstvo sredi da djeca u sportu sudjeluju besplatno, a ne da klubovima plaćaju masnu svotu. Siromašnija djeca i nemaju za platiti, pa je stanje sporta u gradu ogledalo ulaganja i stručnih kvaliteta trenera

  2. Samo šuplja. Političari su uništili sport u TZ i TK. Primjera je i previše. Slažem se sa @Desk 100 posto.

  3. Vjerujem da ministarska djeca provode kvalitetnije vrijeme nego li djeca roditelja iz realnog sektora. Od kvalitetnijih telefona, skupih ministarskih racunara i laptopa, ljetovanja i zimovanja, skupih sportskih kampova itd. Zato, nemojte bacat prasinu u oci kada je jasno da ste tu samo i samo zbog sebe, licne koristi i zadrzavanje sto duze na drzavnoj sisi.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *