Volonteri u Tuzli prave kućice za napuštene pse i mačke, ako ih vidite, ne sklanjajte ih! (Foto)

Volonteri su udružili svoje resurse i vrijeme kako bi napravili kućice u vidu kartonskih kutija za napuštene mačke i pse koji lutaju ulicama, pružajući im sigurno utočište u hladnim zimskim noćima
Kutije, mace, cuke, volonteri
Volonteri su u gradu već postavili 20 kućica – kutija za napuštene “kućne ljubimce” (Foto: Organizatori)

Napuštene životinje već dugo vremena predstavljaju zabrinutost u našoj zajednici, boreći se za preživljavanje bez krova nad glavom. Grupa ljubitelja životinja, motivirana zajedničkom ljubavlju prema životinjama, udružila je snage kako bi uticala na živote naših četveronožnih prijatelja.

Volonteri su udružili svoje resurse i vrijeme kako bi napravili kućice u vidu kartonskih kutija za napuštene mačke i pse koji lutaju ulicama, pružajući im sigurno utočište u hladnim zimskim noćima. Postavljeno je oko 20 kućica u različitim dijelovima našeg grada, od Slatine pa sve do Stupina.

Jedna od učesnica akcije, Maja Kunosić, poručila je:

Molimo sugrađane da kućice ne sklanjaju i ne uništavaju ukoliko na njih naiđu. O našoj akciji obavijestili smo predstavnike grada Tuzle kao i Komunalac“.

Organizatorica akcije, Dina Hrustić pozvala je i druge ljubitelje životinja da pokušaju organizirati slične akcije.

Na svaki poziv ćemo se uvijek rado odazvati. I svakako, ako uz sebe imate malo suhe hrane, cuke i mace će biti veoma zahvalni ukoliko im malo ostavite u kućicama“, poručila je Dina Hrustić.

Organizatorice akcije zahvaljuju svima koji su na bilo koji način učestvovali i pomogli u ovoj humanoj aktivnosti.

Na slikama se vide neke od kućica – kutija, kao i prvi stanari koji su se već uselili. (D.H. – Foto: Volonteri)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *