Vojna kasarna Dubrave: Djeda Mrazevi vojnici dijelili paketiće

Organizator podjele novogodišnjih paketića su Oružane snage BiH. Ističu da je ovo prilika za druženje i upoznavanje djece sa poslom koji obavljaju njihovi roditelji koji su zaposleni u Oružanim snagama BiH
Oruzane snage BiH, Djeda Mrazevi, paketici, Dubrave
Djeda Mrazevi podijelili su 150 paketića djeci uposlenika u OS BiH (Foto: Vijesti.ba)

U Kasarni Dubrave u Tuzli, danas je podijeljeno 150 novogodišnjih paketića, za djecu uposlenika u Oružanim snagama BiH. Pakete su dijelili Djeda Mrazevi koji su došli sa vojnim vozilima.

Mališani su imali priliku vidjeti prikaz jedne od vježbi Svečane jedinice Oružanih snaga, kao i poslušati trubački orkestar. Nakon protokola vršena je podjela paketića, prenose Vijesti.ba.

Moj djed je u vojsci i ja sam tako došao ovdje. Baš mi je lijepo, presretan sam. Vidjeli smo vojnu opremu, tenkove, topove, puške. Nemamo priliku često doći u kasarnu pa je zbog toga još i ljepše“, kazao nam je Kenan Karaselimović.

Organizator podjele novogodišnjih paketića su Oružane snage BiH. Ističu da je ovo prilika za druženje i upoznavanje djece sa poslom koji obavljaju njihovi roditelji koji su zaposleni u Oružanim snagama BiH.

Ovu priliku koristimo jer je kraj godine i nešto je manje posla nego inače da napravimo jedan ovakav događaj. Na ovaj način ćemo se barem malo odužiti svojoj djeci i porodicama za naše svakodnevno odsustvo. A i oni su nama priredili jedan lijep dan na poslu“, kazao je Zapovjednik brigadir Emir Kliko.

Među 150 djece, posebnu pažnju privukao je trogodišnji Amar Imamović koji je bio obučen u uniformu Armije BiH i ponosno salutirao svim vojnicima. (vb)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *