Vojin Mijatović potencijalni kandidat iz RS-a za člana Predsjedništva BiH

Mijatović smatra da su u BiH napadnute evropske vrijednosti te da taj napad predvode politike Milorad Dodika (SNSD) i Dragana Čovića (HDZ)

0
378
Mijatović: Mnogi ga vide kao lidera budućnosti (Foto: Internet)

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović potencijalni je kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz entiteta RS.

Iako se ova opcija i dalje razmatra, vrlo je izgledno da će se i ostvariti s obzirom da Mijatović računa na podršku građana RS-a i brojne dijaspore kojima je Bosna i Hercegovina u srcu, bez etničkih i drugih podjela. Mijatović, zahvaljujujući svojoj probosanskoj retorici, veoma dobro kotira među bh. dijasporom i među povratnicima u RS.

Mijatović će se u slučaju kandidature suprotstaviti kandidatima vladajućeg SNSD-a i opozicionog SDS-a te DNS-a. O njegovoj kandidaturi bi se moglo razgovarati već sutra kada zasjeda Glavni odbor SDP-a.

Ovaj Banjalučanin je dio tima probosanskih snaga iz entiteta RS pod nazivom “Pokret snaga domovine” koji već nekoliko mjeseci obilazi evropske gradove lobirajući kod bh. dijaspore da iskoriste pravo glasa na predstojećim Općim izborima i glasaju za istinsku ideju Bosne i Hercegovine.

U trenutku kada smo svjedoci udara na ustavni poredak Bosne i Hercegovine i u momentu ustavne krize, još jednom potvrđujemo da je “Pokret za domovinu” najjači državotvorni projekt koji živi i živjet će. Razgovarali smo sa ljudima širom svijeta, veliki je odziv na svim skupovima. Ono što nas ohrabruje jesu odgovori ovih ljudi, a to su iskreni i časni odgovori i to je zapravo odgovor na trenutno stanjeu u Bosni i Hercegovini – kazao je u Švedskoj Vojin Mijatović, prenosi Hayat

Mijatović smatra da su u BiH napadnute evropske vrijednosti te da taj napad predvode politike Milorad Dodika (SNSD) i Dragana Čovića (HDZ).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here