Vode u istočnom dijelu grada neće biti do sutra!

4
280

Iako su dan prije najavili sanaciju kvara na vodovodnoj mreži u Ul. Armije BiH, te naveli da vode neće biti u srijedu do 17 sati, iz Vodovoda su tokom popodneva javili da vodosnabdijevanje ovog dijela grada neće biti uspostavljeno do daljeg, bez navođenja vremena otklanjanja kvara.

Na službenoj stranici preduzeća napisano je jedino da će se “sanaciji kvara koji je nastao u večernjim satima u ulici Armije Republike Bosne i Hercegovine na cijevi velikog profila moći pristupiti tek u jutranjim satima”.

Prema informacijama medija, nakon što je ekipa JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla završila sa radovima danas u kasnim poslijepodnevnim satima, uslijedilo je punjenje vodovodnog sistema nakon čega su građani za kratko vrijeme dobili vodu u svojim domovima.

Radnici su tokom dana bili angažovani na zamjeni i spajanju vodovodnih cijevi, koje će biti tzv. bajpas za dva vodovodna ogranka iz ove ulice, prema rezervoaru Gradovrh, koji se nalazi na uzvišenju iza Crvenog nebodera.

Kako redakciji portala Tuzlanski.ba javljaju čitatelji, nakon završetka radova došlo je do pucanja vodovodne cijevi uslijed čega se izlila velika količina vode na ulicu i parking prostor kod crvenog nebodera u ulici Armije RBiH.

Zbog havarije koja je nastala korisnici iz Istočnog dijela grada Tuzla i u narednom periodu će biti bez vodosnabdijevanja. Kako nezvanično saznajemo, voda je ušla i u podrumske prostorije obližnjih stambenih zgrada.

Ekipa JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla na licu je mjesta i pumpama vrše ispumpavanje vode iz obližnjih objekata nakon čega će se moći  pristupiti sanaciji i popravci kvara na cjevovodu. O informacijama kada će biti uspostavljeno vodosnabdijevanje u ovom dijelu grada, javnost će biti blagovremeno informisana, navode u VIK-u.

O blagovremenosti informisanja, vidjeli smo do sada kroz gore spomenutu oskudnu  rečenicu objavljenu na stranici preduzeća. Hoće li računi za današnji dan biti umanjeni i hoće li voda iz puknute cijevi biti fakturisana građanima!? (tl)

Download PDF

4 Komentari

  1. Među pet najboljih vodovoda u državi !!!!U jeku pandemije COVID 19 SARS 2 istočni dio grada dva dana bez vode!Smog kućna ložišta kolaps vodovoda ovo sve vise postaje grad opasnog življenja !Daj platite firmu koja zna i ima majstore da zavare dvije cijevi!Ima li tko u gradu tko zna naći stručnog majstora da zavari dvije cijevi!Higijena na nuli!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here