VM BiH: Utvrđen nacrt zakona o budžetu institucija BiH za 2020.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na vanrednoj sjednici u Sarajevu utvrdilo Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, koji je predložilo Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegetija je na pres-konferenciji nakon sjednice kazao da je također usvojen i Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija BiH za drugi kvartal 2020. godine, za period april-juni.

Po njegovim riječima, usvojena je Odluka o privremenom prekidu izdavanja viza u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.

Tegeltija je kazao da je Vijeće ministara donijelo Odluku o privremenom zatvaranju međunarodnih graničnih prijelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika u BiH.

Donesena je Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH je naveo da je usvojena i Odluka o određivanju graničnih prijelaza za prevoz robe u drumskom saobraćaju u tranzitu kroz BiH, a utvrđen je i prijedlog odluke o oslobađanju od obračuna i plaćanja indirektnih poreza i povrata već uplaćenih indirektnih poreza na opremu i sredstva donirana od strane domaćih i međunarodnih subjekata za prevenciju u borbi protiv koronavirusa.

Vijeće ministara BiH je usvojilo informaciju o regionalnim mjerama za olakšavanje prometa vitalnim proizvodima usljed krize uzrokovane virusom korona.(f,tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *