Vlasnik firme u suzama nakon smrti vozača cisterne iz Visokog

Kako je došlo do stravične nesreće još se utvrđuje i to je predmet istrage. No, prema prvim i još nepotvrđenim informacijama, kombi je u trenutku, kada je nailazila cisterna, prešao na suprotnu stranu ceste

0
438

Dvadeset godina je radio kod nas, kazao je kroz suze vlasnik kompanije Suša Commerce

U stravičnoj nesreći koja se dogodila jučer na magistralnom putu Mostar – Sarajevo u mjestu Drežnica poginuo je vozač cisterne Mustafa Ibrišević (64) iz Visokog.

Njegovo tijelo jučer, kasno poslijepodne, iz cisterne koja je završila u jezeru, kako smo već objavili, izvukli su mostarski ronioci. Na lice mjesta su stigli sinovi nesretnog čovjeka koji su potvrdili njegov identitet, a prizori s lica mjesta nikoga od prisutnih nisu mogli ostaviti ravnodušnim.

S druge strane, za volanom kombija slovenskih registarskih oznaka, koje je učestvovalo u ovoj nesreći se nalazio Boštjan Furek iz mjesta Ptuj, prenijeli su mediji.

Cistrena je, kako je potvrđeno, u vlasništvu kompanije Suša Commerce iz Visokog.

– Nažalost, preselio je naš kolega. Dvadeset godina je radio kod nas. Bio nam je kao babo, kroz suze je za medije izjavio Osman Suša, vlasnik kompanije Suša Commerce.

Kako je došlo do stravične nesreće još se utvrđuje i to je predmet istrage. No, prema prvim i još nepotvrđenim informacijama, kombi je u trenutku, kada je nailazila cisterna, prešao na suprotnu stranu ceste. Od siline udara, cisterna je završila u jezeru a nedugo poslije otplutala je nekoliko stotina metara nizvodno. Vozač cisterne je, navodno, pokušao izbjeći direktan sudar, ali se to za njega, nažalost, kobno završilo.

U kombiju se nalazilo osam osoba koje su prevezene u mostarske bolnice.

Nakon nesreće oglasio se i Sindikat Mašinovođa FBiH:

“Suosjećajući sa bolom porodice nastradalog vozača, upućujemo iskrene riječi utjehe. Primite izraze našeg dubokog saučešća i neka vam dragi Bog dadne snage da hrabro i dostojanstveno savladate ove teške trenutke. Vama sabur, a Vašem Mustafi neka je vječni rahmet i da mu dragi Allah dž.š. podari lijepi džennet”, napisali su iz Sindikata.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here