Vlada TK pokrovitelj prve Sedmice i Sajma karijere u Tuzlanskom kantonu

Organizacija prve Sedmice karijere, te u sklopu nje i prvog Sajma karijere u Tuzlanskom kantonu, bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića  i ministra obrazovanja i nauke Ahmeda Omerovića sa predstavnicima Univerziteta u Tuzli, prorektoricom za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Vesnom Bratovčić i prorektorom za osiguranje kvaliteta i internu evaluaciju Damirom Zenunovićem.

Kako su prorektori danas istaknuli, radi se o projektu koji se ove godine organizuje po uzoru na slične uspješne aktivnosti koje u Republici Hrvatskoj organizuju Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

(Foto: Ilustracija, Univerzitet u Tuzli)

„Sedmica karijere i Sajam karijere jedinstven je projekat kojeg Univerzitet u Tuzli u partnerstvu sa Privrednom komorom TK i Udruženjem poslodavaca TK želi pokrenuti na našem kantonu, a s ciljem intenziviranja saradnje Univerziteta sa tržištem rada“, kazala je prorektorica Bratovčić, dodajući i da se radi o logičnom slijedu strateških aktivnosti vezanih za ovu saradnju, s obzirom da je Univerzitet u Tuzli bio prisutan i na nedavno održanom projektu „Pokreni nešto dobro na Tuzlanskom kantonu“, a čiji je cilj upravo pružanje podrške mladim poduzetnicima.

„Ohrabruje nas činjenica da se Univerzitet u Tuzli i privreda međusobno približavaju i Vlada Tuzlanskog kantona sigurno će podržati sve aktivnosti koje idu u tom smjeru. Univerzitet vidimo kao generator razvoja Tuzlanskog kantona i u tom cilju planirali smo značajne iskorake među kojima je izgradnja Kampusa Univerziteta kapitalni generacijski projekat“, riječi su premijera Halilagića, koji je danas potvrdio da će Vlada biti pokrovitelj Sedmice karijere i Sajma karijere u Tuzlanskom kantonu.

Treba napomenuti da će se prva Sedmica karijere i Sajam karijere ove godine održati u okviru tradicionalne manifestacije Ljetni Univerzitet Tuzla, koja će početi krajem mjeseca maja, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje TK.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *