Vlada TK imenovala Ibrahimovića za direktora Uprave policije TK, Alić traži intervenciju suda

0
108

Vlada Tuzlanskog kantona je na danas održanoj vanrednoj sjednici na poziciju direktora Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona imenovala Safeta Ibrahimovića.

Ibrahimović je imenovan na period od četiri godine, potvrđeno je iz Vlade TK.

Damir Alić, advokat bivšeg direktora Uprave policije MUP-a TK Dževada Kormana, koji smatra da je nelegalno smijenjen s pozicije direktora te institucije, izjavio je da je današnja odluka Vlade o imenovanju Ibrahimovića nezakonita.

Alić je od Općinskog suda Tuzla zatražio da se današnja odluka Vlade TK stavi van snage novom mjerom osiguranja, te da se istovremeno u ovom kantonu zabrani dalje provođenje izbora direktora Uprave policije. U svom dopisu naveo je da je Vlada na hitnoj sjednici, prije današnjeg ročišta na sudu, imenovala Ibrahimovića čime je počinjen čin pravnog nasilja, te je istaknuo:

“Ova nezakonita Odluka Vlade TK je u fotokopiji od strane šofera Vlade TK dostavljena bukvalno minut prije suđenja Kantonalnom pravobraniocu, koji je tu Odluku predao postupajućoj sutkinji u spis suda, čime je Vlada TK faktičkim pravnim nasiljem obespredmetila nastojanje Dževada Kormana da u zakonom propisanoj proceduri ostvari prava koja mu pripadaju”.

Naredno ročište po tužbi bivšeg direktora Uprave policije TK, Dževada Kormana, najavljeno je za 20. maj.  (F, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here