Vlada TK imenovala koordinaciono tijelo za praćenje stanja pandemije Covid-19

0
120
vlada tk sudbina blok 7 te tuzla
Vlada Tuzlanskog kantona (Foto: Arhiva)

Vlada je danas imenovala koordinaciono tijelo Vlade za praćenje stanja pandemije COVID-19 na području Tuzlanskog kantonu.

Ovo tijelo će svakog ponedjeljka održavati koordinacijski sastanak s ciljem razmjene najnovijih informacija o stanju pandemije COVID-19 na području Tuzlanskog kantona i šire, stanju u institucijama čiji predstavnici čine ovo tijelo, kao i mjerama koje te institucije poduzimaju u skladu sa važećim propisima i naredbama nadležnih tijela u borbi protiv pandemije, problemima sa kojima se u tome susreću, te iniciranju novih mjera i aktivnosti nadležnim tijelima po tom pitanju.

Koordinaciono tijelo Vlade je obavezano obavezuje da o aktuelnom stanju upozna i Vladu Kantona na prvoj sjednici Vlade, te da o eventualno dogovorenim inicijativama i prijedlozima upozna tijela koja su nadležna za provođenje odgovarajućih mjera i aktivnosti u borbi protiv širenja epidemije, a po potrebi i građane Tuzlanskog kantona. Ovo koordinaciono tijelo, osim premijera Tuzlanskog kantona čine: ministar unutrašnjih poslova, ministar zdravstva, ministar finansija, savjetnik premijera, te predstavnici Kantonalne uprave civilne zaštite, Uprave policije MUP-a, Zavoda za javno zdravstvo, Kantonalne uprave civilne zaštite, JZU UKC Tuzla, UO JZU UKC Tuzla, Službe inspekcija Grada Tuzla, te Crvenog križa/krsta TK.

Vlada je danas odobrila i usmjeravanje dva transfera Federalnog ministarstva finansija, ukupne vrijednosti 1.468.808,69 KM, namijenjenih saniranju ekonomskih šteta uzrokovanim epidemijom COVID – 19. Od ovog iznosa 875.278,69 KM je namijenjeno za saniranja ekonomskih šteta u zdravstvenom sektoru , dok je 593.530,00 KM namijenjeno saniranju općih ekonomskih šteta uzrokovanim pandemijom COVID – 19, saopćeno je iz Ureda za informisanje Vlade TK.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here