Vlada LK povukla spornu naredbu o zabrani ulaska državljana BiH

0
282

Vlada Livanjskog kantona povukla je spornu naredbu koja je donesena jučer, 22. marta, na sjednici Štaba civilne zaštite ovog kantona.

Naime, podsjetimo, Vlada je bila odlučila da će zabraniti ulazak državljana BiH u ovaj kanton(?!), na što su brojni zvaničnici BiH, u izjavi za naš portal, oštro reagirali, a najavljene su i prijave:

Jutros, pak, na stranici Vlade Kantona 10 nova odluka koja glasi:

“U nastavku 5. Izvanredne sjednice Stožera civilne zaštite Hercegbosanske županije donesena je Zapovijed kojom se stavlja van snage Zapovijed broj: 11-01-40-62/20 od dana 22. ožujka 2020. godine. Ova Zapovijed stupa na snagu danom donošenja.

Ovom Zapovijedi stavlja se van snage Zapovijed o zabrani ulaska državljana Bosne i Hercegovine na područje Hercegbosanske županije.”

Kako se dalje objašnjava:

“Županijski stožer civilne zaštite Hercegbosanske županije donio je Zapovijed broj: 11-01-40-62/20 na prijedlog Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije i prijedloga struke u funkciji zaštite stanovništva Hercegbosanske županije od širenja pandemije korona virus i nije imao nikakvih drugih konotacija, a naročito ne političkih.

Očekujemo od viših razina vlasti Bosne i Hercegovine da HITNO poduzmu konkretne mjere pomoći prema zdravstvenom sustavu Hercegbosanske županije i sprječavanju širenja pandemije virusa COVID-19.”

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here