Vlada HNK najoštrije osudila posljednje nacionalističke i fašističke poruke u Neumu

Oba ova izgreda imaju za cilj unošenje nemira među žitelje Neuma i skretanje pozornosti na ovaj mirni gradić na našoj obali u krajnje negativnomu kontekstu
Uvredljivi grafiti ispisani su na nekoliko objekata u Neumu (Foto: N1)

Vlada HNK oštro osuđuje posljednje pojave vandalizma na području općine Neum, počevši od skrnavljenja i lomljenja kamenih križeva u dvorištu Crkve sv. Ante do ispisivanja uvrjedljivih i potpuno neprihvatljivih natpisa na više tamošnjih lokacija.

“Oba ova izgreda imaju za cilj unošenje nemira među žitelje Neuma i skretanje pozornosti na ovaj mirni gradić na našoj obali u krajnje negativnomu kontekstu. Bezuvjetno osuđujemo i beskompromisno odbacujemo ove očite pokušaje nametanja etikete ”grada slučaja” na Neum koji je naš istinski turistički biser i u kojemu kantonalna izvršna i zakonodavna vlast vide izniman potencijal koji pomažemo iskoristiti u cijelosti. Ovakvim neprihvatljivim ponašanjem pokušava se zasjeniti snažan angažman mjesnih vlasti, na čelu s načelnikom Draganom Jurkovićem koji, zajedno sa svojim suradnicima, od Neuma želi izgraditi cjelogodišnje turističko odredište i mjesto ugodnoga življenja, u čemu će mu Vlada HNK nastaviti pružati punu potporu. Ovom prigodom dajemo snažan vjetar u leđa i našim istražnim tijelima odnosno MUP-u i Tužiteljstvu naše županije koji će iskoristiti sva raspoloživa sredstva kako bi ušli u trag počiniteljima ali i, podizanjem razine sigurnosti, spriječili ponavljanje ovakvih i sličnih nemilih djela kojima u normalnim i civiliziranim sredinama kakav su Neum i HNK nema i ne će biti mjesta – jasna je poruka predsjednice Vlade HNK Marije Buhač.

iz Vlade HNK dodali su da su od resornoga ministra unutarnjih poslova Marija Marića izviješteni kako su djelatnici Policije napravili očevidne radnje u obadva slučaja i kako rade svoj posao na zaštiti sigurnosti i mira u Neumu odnosno među njegovim žiteljima i gostima, te da im podršku u skladu sa svojim ovlastima i mjerodavnostima, pružaju i mjesna i kantonalna vlast. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *