Vlada Federacije BiH nagradila Lanu Pudar i njenog trenera

Na održanoj 14. sjednici Vlade FBiH usvojeni su prijedlozi da se Pudar i njen trener Damir Đedović nagrade za postignute uspjehe

Vlada Federacije BiH nagradila je Lanu Pudar, najbolju bh. plivačicu, s 50.000 KM.

Na održanoj 14. sjednici Vlade FBiH usvojeni su prijedlozi da se Pudar i njen trener Damir Đedović nagrade za nedavno postignute uspjehe na Evropskom juniorskom prvenstvu.

Pudar je osvojila tri zlatne medalje u disciplinama delfin na 50, 100 i 200 metara, a za svako zlato Vlada FBiH je nagradila sa po 15.000 KM.

Naša najbolja plivačica postavila je seniorski državni rekord u disciplini 200 metara delfin zbog čega je dobio 4.500 KM.

Vlada FBiH je ukupno za 69 sportista, sportistkinja, njihovih trenera, te sportskih klubova iz Federacije za vrhunske rezultate izdvojila 723.000 KM.

Riječ je o prvom dijelu nagrada iz ovogodišnjeg Budžeta FBiH, što znači da će na nekoj od sjednica Vlade FBiH Lana biti nagrađena i za odlične nastupe na Svjetskom juniorskom prvenstvu, pošto je osvojila zlatne medalje u disciplinama 100 i 200 metara delfin, te srebro u disciplini 50 metara delfin.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *