Vlada FBiH dala saglasnost za biznis projekat Zdravka Mamića

Vlada Federacije BiH je jučer je, a na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije usvojila informacije o aktivnostima u postupku izdavanja Energetske dozvole za izgradnju deset fotonaponskih elektrana Plavo sunce investitora “Plavo sunce”.

Kako je saopćeno iz Vlade FBiH, istovremeno je data i prethodna saglasnost resornom ministarstvu u postupku izdavanja Energetske dozvole za izgradnju deset fotonaponskih elektrana investitora “Plavo sunce”, instalisane nazivne snage po 4MW, odobrene snage priključenja po 4 MW, planirane godišnje proizvodnje električne energije od po 6,35GWh.

Pomenute fotoelektrane se planiraju graditi na lokalitetu katastarske općine Polog, Grad Mostar, prenosi Klix.ba.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije je zaduženo da pristupi aktivnostima, propisanim Uredbom o postupku, kriterijima, formi i sadržaju zahtjeva za izdavanja energetske dozvole za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih proizvodnih postrojenja, na izdavanju Energetske dozvole.

Podsjećamo, firma “Plavo sunce” je biznis u koji je preko najmlađe kćerke Ive Mamić ušao Zdravko, bivši direktor zagrebačkog fudbalskog kluba Dinamo.

U firmi su suvlasnici i Mirjana Gagro, Ivanka Ostojić i Marinko Barbarić, a osnovana je 24. decembra 2021. godine. (tl)

Podijeli

One comment

  1. Pa dajte uzmite Zorana Mamica za selektora reprezentacije BiH, pa da ih domacinski ugostimo u nasoj drzavi.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *