Vlada FBiH će na današnjoj sjednici poništiti spornu odluku?

1
577

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine sutra će sa početkom u 9:00 održati hitnu sjednicu, na kojoj će preispitati i, vjerovatno,poništiti raniju odluku o raspodjeli sredstava nižim nivoima vlasti – kantonima, gradovima i općinama, u svrhu borbe protiv koronavirusa.

Kako je saopćeno iz Ureda federalnog premijera, Vlada obavještava javnost da sredstva na temelju ranije odluke nisu uplaćena, te da neće biti nikakvih isplata, sve dok se Vlada ne izjasni o prijedlozima izmjene načina raspodjele navedenih sredstava.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić iznijet će na sutrašnjoj sjednici Vlade prijedlog da navedena sredstva od 21 milion KM, umjesto u kantonalne i općinske budžete, budu direktno usmjerena za nabavku medicinske i druge opreme za borbu protiv koronavirusa za najugroženija područja u FBiH.

Vlada će odluku preispitati nakon reagovanja javnosti koja je nezadovoljna raspodjelom novca za pomoć općinama i gradovima u borbi protiv koronavirusa. (F, tl)

1 komentar

  1. Ne može “Puj pike ne važi”ko i po kojim kriterijima je donio ovu ODLUKU i zašto baš takvu,jeli ima neko obavezu da to objasni pa onda gospodski podnese OSTAVKU.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here