Vježba ‘Brzi odgovor 21’ prešla u fazu taktičkih pokreta na terenu

Dodatno se provjerava sposobnost komandnog kadra OSBiH za istovremeno kombiniranje dvije različite vježbe, saopćeno je iz OS BiH

0
108
Vježba "Brzi odgovor 21" za sada se odvija prema planu (Foto: OS BiH)

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, nakon kvalifikacijskih bojevih gađanja iz pješadijskog naoružanja, četvrtog dana vježbe “Brzi odgovor 21” prešli su u fazu taktičkih pokreta na terenu.

Operativna komanda OSBiH je izdala operativno naređenje komandantu Bataljonske grupe lake pješadije OSBiH da se izvrše taktički pokreti u cilju potpune integracije snaga i pripreme za još intenzivniju fazu vježbe “Brzi odgovor 21”, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

U sklopu redovnih aktivnosti obilaska angažiranih jedinica, direktor vježbe “Brzi odgovor 21” u BiH brigadir Slaven Blavicki posjetio je i privremeni Medijski informativni centar (MIC) MO i OSBiH, koji je oformljen i za ovu vježbu, uz podršku OS SAD. Jedinice na terenu obišao je i predstavnik Operativne komande OSBiH brigadir Mirzet Lubenović. Obojica su izrazili zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima na vježbi.

Istovremeno, na poligonu za obuku “Manjača” počela je i redovna godišnja vježba Oružanih snaga BiH “Dinamičan odgovor 21-4”, čime se dodatno provjerava sposobnost komandnog kadra OSBiH za istovremeno kombiniranje dvije različite vježbe. Time ukupni broj angažiranog ljudstva sada iznosi više od 1.700 vojnika, saopćeno je iz OS BiH.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here