Viši asistent Pravnog fakulteta suspendovan nakon što je snimljen sa studenticom

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin donio je danas rješenje da sa radnog mjesta višeg asistenta na Pravnom fakultetu bude udaljen Njegoslav Jović protiv kojeg će biti sproveden disciplinski postupak zbog sumnje na težu povredu radne obaveze i discipline, kao i postupak pred Etičkim komitetom.

U saopštenju Univerziteta navodi se da se u prijedlogu dekana Pravnog fakulteta Željka Mirjanića za udaljenje radnika sa radnog mjesta višeg asistenta navodi da svi dokazi ukazuju na neprofesionalno i moralno neprihvatljivo ponašanje radnika, čime je nanesena ozbiljna šteta Univerzitetu u Banjaluci.

Mirjanić je dostavio i inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka zbog osnovane sumnje na težu povredu radne obaveze i discipline kao i zahtjev Etičkom komitetu za utvrđivanje povrede Kodeksa etike Univerziteta u Banjaluci.

“Univerzitet u Banjaluci još jednom najoštrije osuđuje svaki oblik neakademskog i neprofesionalnog ponašanja svih zaposlenih, te poziva sve koji imaju saznanja o bilo kakvom obliku nedoličnog ponašanja da to prijave rukovodstvu Univerziteta i njegovih članica. Naglašavamo da će Univerzitet u svakom trenutku preuzeti sve potrebne mjere s ciljem zaštite integriteta Univerziteta, kao i svih studenata i zaposlenih”, ističe se u saopštenju.

Podsjećamo, društvenim mrežama se širi video koji je objavila supruga višeg asistenta u kojem je snimila trenutak kada ju je varao sa studenticom. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *