Više od 700 muzičkih radnika iz Britanije apelovalo na ljude da prestanu s rasizmom

0
123

Više od 700 osoba iz muzičke industrije u Velikoj Britaniji, uključujući i menadžere, producente i kompanije, napisali su otvoreno pismo u kojem apeluju na ljude da se drže zajedno i da prestanu sa rasizmom.

Little Mix, Nile Rodgers, Lewis Capaldi, Rita Ora… su samo neka od brojnih imena koja su pozvala na zaustavljanje rasizma. Među njima su i Clean Bandit, Mabel, James Blunt, Naughty Boy, popularni Ed Sheeran i drugi.

Stotine predstavnika muzičke industrije je potpisalo pismo u kojem kažu da žele pokazati ljubav, jedinstvo i prijateljstvo, a ne podjelu i mržnju i da je upravo to “zajednički posao svih nas”.

Oni poručuju još da “svi oblici rasizma imaju iste korjene – neznanje i nedostatak obrazovanja”, a da ćutanje o problemu nije opcija, prenosi BBC.

U pismu se dodaje i da muzika “donosi radost i nadu povezujući nas” i da “kroz muziku, obrazovanje i empatiju možemo pronaći potrebno jedinstvo”.

“Stojimo zajedno, edukujemo i uklanjamo rasizam sada i za naše buduće generacije”, poručila je britanska muzička industrija. (klix, foto: shutterstock)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here