Više od 1000 državnih zastava BiH u Lukavcu i šire

Projekt tim „N.M.“ i Humanitarno udruženje „ENSARIJE“ Lukavac pokrenuli su zajedničku akciju pod nazivom „Ljubi zemlju po kojoj hodaš“.

U narednom periodu postepeno svaka mjesna zajednica u Gradu Lukavac (a kasnije i šira regija) će dobiti veći broj državnih zastava Bosne i Hercegovine različitih dimenzija, a iste će postaviti na brojne javne institucije, privatne objekte, stubove od rasvjete i jarbole na raskrsnicama na realciji od Gračanice do Tuzle.

-Naime, već duže vrijeme svjedoci smo određenih „negativnih propagandi“ koje aktivno pokušavaju na različite načine da umanje sve ono što našu državu čini državom. Konstantno registrujemo situacije nepoštovanja državnih obilježja i institucija. Takav odnos je najuočljiviji prema državnoj zastavi Bosne i Hercegovine i ista veoma često SVJESNO nedostaje na različitim institucijama, sastancima ili bude oštećena, pogrešno okrenuta i sl. Smatramo da državna zastava Bosne i Hercegovine mora biti svakodnevno prisutna na svim Javnim i prometnim mjestima, ceremonijama i događajima kao podsjetnik i znak ponosa, pripadnosti, identiteta prema našoj prelijepoj zemlji, dovoljno velikoj za svakog njenog građana, kaže Nermin Mustajbašić koji navodi primjere određenog kulta zastave.

-U Turskoj postoji „Kult zastave“ i svi se divimo tim prizorima nacionalne osviještenosti i privrženosti. Naši timovi već duže vrijeme na različite načine nastoje da razviju i sačuvaju svijest, empatiju, patriotizam kod djece i odraslih osoba prema domovini u kojoj i od koje žive. U tom smislu godinama realizujemo brojne slične aktivnosti tokom obilježavanja državnih praznika te aktivno učestvujemo u realizaciji i uređenju Nacionalnog parka sjećanja, ponosa i ljudskih vrijednosti BiH, kaže Mustajbašić.

Svaki put kada neko ponovo pokuša da obezvrijedi, osramoti, ponizi našu državu na način ne isticanja i zanemarivanja državne zastave Bosne i Hercegovine, naši timovi se obavezuju hitno postaviti novih 100 državnih zastava u neko novo mjesto, grad ili zajednicu na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Podijeli

4 0 komentara

  1. Kad vec spominju Tursku – otvorite dzamije za prihvat ulicnih pasa i macaka zimi….korisnije od zastave, a ne kosta nista….

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *