Video- Foto/Hrvatska: Brojni zarobljeni u stanovima, sastaje se cijeli državni vrh!

0
486

Snažan potres zatresao je Zagreb u jutarnjim satima. Magnituda je 5,3! Kasnije ih je uslijedilo još nekoliko, a najjači je bio magnitude 5.

U ovim trenucima počinje i veliki sastanak državnog vrha u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Na njemu bi trebali biti predsjednik Milanović, premijer Plenković, šef Sabora Jandroković te Milan Bandić i minstar obrane Damir Krstičević…

Jedno je dijete ozlijeđeno u potresu, izvijestio je u nedjelju ujutro ravnatelj zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu Žarko Rašić za Večernji. Ozlijeđeno je kad je pao dio krova te su ga prevezli u Klaićevu bolnicu.

Seizmolozi s PMF-a rekli su za HTV da je velika vjerojatnost da je ovo bio najjači udar, ali da se to nikad ne može znati i da ćemo idućih mjesec dana osjetiti potrese, a možda čak i jače. Dodaju i da ovaj potres nije bio jak kao onaj 1880. godine.

Pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić kazao je da se ne ulazi u kuće i u stanove. Predviđa se drugi udar. Civilna zaštita pomaže ljudima na terenu, piše Večernji.

Vatrogasci su doslovno zatrpani brojnim intervencijama po centru Zagreba. U brojnim stanovima zatočeni su ljudi, urušilo se nekoliko zgrada, a iz nekih stanova u centru grada se i dimi.

Snažan potres uništio je i crkvu u Čučerju u zagrebačkoj Dubravi.

U centru Zagreba velike su štete na brojnim automobilima.

Jutarnji doznaje kako je u 7:28 iz svog stana u Krajiškoj ulici evakuiran predsjednik Republike Zoran Milanović.

– Na hitnu nam je stiglo oko desetak pacijenata s lakšim ozljedama, iščašili ramena ili slično. Nema teze ozlijeđenih. Bolnica je pretrpjela štete, popucali su zidovi te su oštećeni prozori. Trenutno se provjerava je li sa pacijentima sve u redu i hoće li trebati premještaj – poručili su iz KBC Sestre milosrdnice.

Kako doznajemo, štete je pretrpjela i dječja bolnica u Klaićevoj. Popadali su dimnjaci te popucali su prozori. Zbog toga djecu sele na Rebro. Srećom, nitko nije ozlijeđen.

Štete na ulicama nakon potresa u Zagrebu.

Građani javljaju kako u dijelovima nema struje kao što su centar grada, Knežija, Špansko… Nastala je i šteta na zgradama, a ljudi su u panici izašli na ulice. Jako se zatreslo i bilo je jako glasno. Moja zgrada je cijela popucala. Jedan jak i puno manjih. Probudilo nas je iz sna. Najjači potres koji sam ikada osjetio. Izbacio nas je iz kreveta. Jako se treslo dobrih 5 minuta. Otac mi kaže da se i u Rijeci osjetio. Gadno i zastrašujuće – samo su neke od izjava prestravljenih građana.

Veliki potres u Zagrebu: Srušio se kat u Zagrebu

Veliki potres u Zagrebu: Srušio se kat u ZagrebuReporter: Davor LugarićViše na https://bit.ly/3bi8iMC

Gepostet von 24sata am Samstag, 21. März 2020

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here